Randulcová polévka
Suroviny
- 100 g Hrášek mražený
- 250 g Kapusta růžičková
- 1 ks Pórek
- 0.5 ks Celer - nať
- 1 ks Mrkev kořen
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 10 polévková lžíce Pšeničná krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 66 g
- Sodík 109 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 127.9 mg
- Draslík 170 mg
- Vláknina 9524.3 mg
- Vitamín A 9524.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci vaříme omytou a očištěnou zeleninu.
-
2
Na pánvi si mezitím rozehřejeme máslo a olej, přidáme krupičku, osolíme a opepříme.
-
3
Mírně opražíme a přidáme vejce.
-
4
Jakmile se vejce začne srážet, roztrháme hmotu na malé kousky - randulce.
-
5
Přidáme do vývaru a povaříme.