Kroupový vývar s rajčatovou šťávou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 1 šálek Ječné kroupy
  • 1 šálek Rajčatová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 154 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 3.3 mg
  • Draslík 253.6 mg
  • Vláknina 7329 mg
  • Vitamín A 7329 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kroupy umeleme na strojku na mák, vložíme je do osolené vody, přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu, cibuli a vše vaříme doměkka.

  • 2

    Odvar procedíme, přilijeme rajčatovou šťávu, přidáme máslo, petrželku a dále už nevaříme.

  • 3

    K polévce podáváme na nudličky nakrájenou žemli, nasucho opraženou a pokapanou máslem.

Komentáře k receptu