Polévka z cukety a celeru
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
 - 25 g Máslo čerstvé
 - 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Máta
 - 1 ks Meduňka
 - 4 ks Pepř černý celý
 - 1 ks Hřebíček
 - 1 ks Cuketa
 - 1 ks Bazalka
 - 1 ks Libeček
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 238 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 324 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 10 mg
 - Draslík 812.3 mg
 - Vláknina 30299.9 mg
 - Vitamín A 30299.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z oloupaného celeru, omytého libečku, máty, meduňky, pepře, hřebíčku, soli a vody uvaříme čirý vývar.
 - 
                                2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, odstavíme z ohně, zalijeme studenou vodou a promícháme. Přilijeme vývar, přidáme očištěnou cuketu nakrájenou na kostičky a vše povaříme 10-15 minut. Nakonec přidáme uvařený celer a polévku rozmixujeme. Podle chuti přidáme citronovou šťávu, pepř a sůl.
 - 
                                3
Před podáváním posypeme každou porci čerstvou bazalkou.