Ragú z chřestu a hub

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 12 ks Vejce křepelčí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1.5 kg Chřest bílý
  • 1 šálek Petržel - nať
  • 0.84 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1307 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 283 mg
  • Draslík 2043.9 mg
  • Vláknina 28039.8 mg
  • Vitamín A 28039.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 154.6 mg
  • Vitamín E 6.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natrvdo, slijeme, schladíme, oloupeme a nakrájíme na měsíčky.

  • 2

    Chřest omyjeme, konce odřízneme a pokrájíme na stejně velké kousky. Vložíme do vroucího vývaru, povaříme 12 minut. Poté necháme okapat.

  • 3

    Žampiony očistíme, rozkrájíme a podusíme na pánvi v rozpáleném oleji po 4 minuty. Poté přidáme okapaný chřest, nasekanou petržel, zalijeme 8 lžícemi vývaru, osolíme a opepříme.

  • 4

    Ragú rozdělíme na talíře, ozdobíme vejci a podáváme.

Komentáře k receptu