Pravá čokoládová pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 718 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 23 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 407.8 mg
 - Draslík 278 mg
 - Vláknina 6300 mg
 - Vitamín A 6300 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 562.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve větším teflonovém hrnci rozšleháme žloutky, mléko a cukr do pěny. Směs posypeme práškovou želatinou a necháme 5 minut stát, aby želatina změkla. Potom přimícháme nastrouhanou čokoládu. Hrnec dáme na mírný plamen a za občasného míchání zahříváme asi 15 minut, dokud se želatina a čokoláda úplně nerozpustí a směs nezhoustne tak, že obaluje vařečku. Směs se nesmí vařit!
 - 
                                2
Hotovou směs přelijeme do mísy, zakryjeme a dáme do lednice, kde ji necháme 90 minut, občas promícháme. Směs musí ztuhnout tak, že při kápnutí tvoří kopeček.
 - 
                                3
Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku, kterou lehce vmícháme do čokoládové směsi. Smíchanou směs rozdělíme do misek nebo jedné velké mísy a dáme do lednice. Chladíme asi 4 hodiny, až pěna ztuhne.