Kaviárová vejce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 50 g Kaviár
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 11.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 526 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 594.2 mg
  • Draslík 228.7 mg
  • Vláknina 2755.8 mg
  • Vitamín A 2755.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, rozpůlíme, žloutky vyjmeme a vložíme do misky. Přidáme máslo, Lučinu, hořčici, sůl, pepř a nadrobno nasekanou jarní cibulku, dobře promícháme, můžeme i vyšlehat. Směs dáme vychladit do ledničky.

  • 2

    Půlky vajíček bez žloutků seřízneme tak, aby dobře stály, vychlazenou směs přendáme do cukrářského pytlíku s větším nástavcem a naplníme půlky vajíček. Každé vajíčko ozdobíme troškou kaviáru, kouskem petrželky a minitrojúhelníčkem citrónu.

  • 3

    Vejce servírujeme na talířích s oblohou z hlávkového salátu.

  • 4

    Výborně chutnají s bílým pečivem.

Komentáře k receptu