Farmářská polévka s fazolemi
Suroviny
- 50 g Sýr Parmezán
 - 175 g Tuřín
 - 50 g Paprika sterilovaná
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 400 g Fazole červené sterilované
 - 50 g Těstoviny Rigatoni
 - 30 ml Olej olivový
 - 1500 ml Vývar zeleninový
 - 15 ml Protlak rajčatový
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Oregano sušené
 - 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 280 g
 - Sodík 2613 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 15.3 mg
 - Draslík 1019.3 mg
 - Vláknina 29905.4 mg
 - Vitamín A 29905.4 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.1 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozehřejeme si olej, na kterém osmažíme nakrájenou cibuli, přilijeme rajčatový protlak, a vložíme nakrájenou zeleninu, sterilované papriky, oregano, sůl a pepř. Dobře promíchámea při mírné teplotě necháme vařit pod poklicí 30 minut.
 - 
                                2
Přidáme těstoviny a necháme vařit dalších 5 minut.
 - 
                                3
Nakonec vložíme fazole, necháme 2-3 minuty ohřát, přisypeme petržel a podle chuti dokořeníme.
 - 
                                4
Můžeme podávat s nastrouhaným parmezánem.