Mrkvový hřbet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
 - Sacharidy 105 g
 - Tuky 124 g
 - Sodík 220 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 99 g
 - Cholesterol 10.4 mg
 - Draslík 271.4 mg
 - Vláknina 13176.7 mg
 - Vitamín A 13176.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Droždí rozdrolíme do trošky mléka. Smícháme mouku se solí, přidáme cukr, přilijeme mléko s droždím. Vmícháme máslo a zbytek mléka.
 - 
                                2
Ze vzniklé směsi vypracujeme tužší těsto.
 - 
                                3
Očištěnou a oloupanou mrkev nastrouháme a vmícháme do těsta. Necháme přikryté kynout na teplém místě. Vykynuté těsto přendáme do olejem vymazané formy na pečení. Pečeme při 205 °C cca 50 minut.
 - 
                                4
Upečený hřbet necháme vystydnout, poté vyklopíme z formy a krájíme na jednotlivé plátky.