Mramorovaná vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 182 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 490.7 mg
 - Draslík 156 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme na tvrdo. Skořápku lehce rozbijeme tak, aby popraskala na celém povrchu vejce, ale neloupeme.
 - 
                                2
Vejce přendáme do nádoby s čajem a necháme 15 minut louhouvat.
 - 
                                3
Poté vejce vyndáme, necháme okapat a zcela vystydnout.
 - 
                                4
Po oloupání budou vejce na povrchu jemně mramorovaná.