Smetanová paitková omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 770 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 681 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 164 mg
 - Draslík 177.1 mg
 - Vláknina 6874 mg
 - Vitamín A 6874 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 463 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Polovinu hořčičných semínek rozdrtíme a v 5 lžících vody vaříme asi 5 minut. Vývar přecedíme. Zbývající hořčičná semínka a 400 g šlehačky vaříme asi 15 minut, až vznikne lehký krém.
 - 
                                2
Do krému za stálého míchání postupně přidáváme malé kousky studeného másla. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Pažitku nakrájíme nadrobno a přimícháme do omáčky. Zbývající šlehačku lehce ušleháme a omáčku zjemníme.