Pariková omáčka s cuketami k nudlím Pappardelle
Suroviny
- 400 g Těstoviny Pappardelle
 - 5 g Sůl
 - 200 g Cuketa
 - 60 g Paprika červená
 - 60 g Paprika žlutá
 - 5 g Citronová kůra
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 125 g Sýr Fontina
 - 40 ml Olej olivový
 - 125 ml Víno červené
 - 1 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
 - 1 ks Chilli paprička
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Kečup
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 746 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 77 g
 - Cholesterol 48.3 mg
 - Draslík 295.9 mg
 - Vláknina 9088.5 mg
 - Vitamín A 9088.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přivedeme k varu dostatečné množství vody, důkladně osolíme a nudle uvaříme al dente. Očistíme a omyjeme cukety. Papriky rozpůlíme,
 - 
                                2
odstraníme semeníky a žebra. Půlky paprik oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Do horkého oleje prolisujeme česnek, přidáme chilli papričku, nakrájenou zeleninu, citronovou kůru, kečup, tymián, rozmarýn a červené víno. Zeleninovou omáčku vaříme na mírném plameni pod pokličkou 20 minut. Osolíme a opepříme. Nudle slijeme a promícháme je s máslem. Přidáme omáčku a čerstvě nastrouhaný sýr, podáváme ve zvláštní misce.