Dušená čočka se zeleninou
Suroviny
- 300 g Čočka červená
 - 600 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
 - 1 ks Cibule červená
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Rajčata
 - 1 ks Brambory rané
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 95 g
 - Sodík 771 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 2.7 mg
 - Draslík 723.1 mg
 - Vláknina 24518.2 mg
 - Vitamín A 24518.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.2 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čočku dáme do kastrolu spolu se zeleninovým vývarem, přivedeme k varu a 10 minut povaříme.
 - 
                                2
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Celer očistíme, omyjeme a pokrájíme. Mrkev a bramboru oloupeme, nakrájíme na kostičky. Rajče omyjeme, zbavíme okolí stopky a nakrájíme nadrobno.
 - 
                                3
V kastrolu rozpálíme olivový olej, podusíme na něm zeleninu se šalvějí. Dušenou zeleninu přidáme k čočce a na mírném ohni vaříme pod pokličkou 10 minut. Osolíme, opepříme, ochutíme octem.