Brambory á la sarladaise

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 6 g Petržel - nať
  • 90 g Hříbky čerstvé
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 141 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 3.9 mg
  • Draslík 777.7 mg
  • Vláknina 8737.3 mg
  • Vitamín A 8737.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a pokrájíme na plátky, namočíme do studené vody a uvedeme k varu, poté ihned slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Sádlo rozehřejeme na pánvi a rozprostřeme na něj plátky brambor.

  • 3

    Smažíme 40 minut, občas promícháme.

  • 4

    Přidáme utřený česnek a spařené pokrájené houby.

  • 5

    Smažíme dalších 20 minut.

  • 6

    Servírujeme posypané sekanou petrželí.

Komentáře k receptu