Baskická cibulačka
Suroviny
- 200 g Cibule
 - 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 20 g Bylinky čerstvé - svazek
 - 3 g Chilli koření mleté
 - 4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
 - 250 ml Víno bílé
 - 500 ml Vývar zeleninový
 - 3 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1494 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 2.3 mg
 - Draslík 394.2 mg
 - Vláknina 7776.5 mg
 - Vitamín A 7776.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.3 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Olej rozpálíme a v něm osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli a plátky česneku. Přidáme víno a zeleninový vývar a všechno vaříme na mírném ohni 30 minut.
 - 
                                2
Polévku dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a chilli kořením. Troubu předehřejeme na 250 °C.
 - 
                                3
Z každého krajíce chleba vykrojíme kolečko. Polévku rozdělíme do 4 šálků a nahoru položíme kolečko chleba.
 - 
                                4
Krajíce chleba posypeme strouhaným sýrem a přibližně 10 minut zapečeme v troubě. Podáváme ozdobené bylinkami.