Podzimní zelenina
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 130 g Mrkev kořen
 - 350 g Pórek
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 500 g Zelenina kořenová
 - 5 g Tymián sušený
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 150 g Celer řapíkatý
 - 30 g Bylinky čerstvé - svazek
 - 80 g Paprika červená
 - 5 g Oregano sušené
 - 60 ml Víno jablečné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 178 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 201 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 707.8 mg
 - Vláknina 18456.5 mg
 - Vitamín A 18456.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.3 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na kolečka nakrájíme cibuli, pórek, řapíkatý celer, mrkev, papriku, kostičky kořenné zeleniny a plátky žampionů, rajčata, jablečné víno cider, tymián, oregano a černý pepř podle chuti. Dáme do velké zapékací misky a dobře promícháme.
 - 
                                2
Přiklopíme pokličkou a pečeme 70 minut, dokud zelenina není propečená a měkká, přičemž jednou či dvakrát promícháme. Zdobíme čerstvými bylinkami.