Hořčičné brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 77 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 240 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 g Zázvor celý
  • 100 g Cibulka jarní
  • 6 g Estragon
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 30 ml Olej olivový
  • 6 ml Omáčka sójová
  • 130 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 30 ml Hořčice dijonská
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Kurkuma
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 37.8 mg
  • Draslík 621.8 mg
  • Vláknina 9600.3 mg
  • Vitamín A 9600.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a pokrájíme na plátky. Cibuli zbavíme slupky, pokrájíme na drobné kousky. Mrkev oškrábeme a pokrájíme na kolečka. Cibulku pokrájíme na menší kusy a smícháme s nasekaným estragonem. Z mléka, smetany, hořčice, soli, zázvoru a sójové omáčky připravíme zálivku. Vše dobře rozmícháme. Pekáček vytřeme máslem.

  • 2

    Olej rozpálíme, osmahneme na něm cibuli, přisypeme kurkumu, mouku. Za stálého míchání smažíme 2 minuty. Poté vlijeme do mísy s pokrájenou jarní cibulkou a estragonem, přilijeme zálivku z hořčice. Dobře promícháme. Pekáček vyložíme polovinou pokrájených brambor a mrkve, zalijeme polovinou připravené zálivky, navrch poklademe zbylou zeleninou a opět zalijeme zálivkou. Pečeme při 200 °C 50 minut.

Komentáře k receptu