Fettucine s bazalkou na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Těstoviny Fettuccine
  • 240 g Bazalka
  • 55 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 125 ml Olej olivový extra panenský
  • 400 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 3 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 835 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 572 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 79.6 mg
  • Draslík 174.1 mg
  • Vláknina 6633.5 mg
  • Vitamín A 6633.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, po uvaření je přecedíme a uchováme v teple.

  • 2

    Zatímco se těstoviny vaří, otrháme listy bazalky ze stonků. Bazalku, chilli papričku, česnek, piniové oříšky, parmezán, citronovou šťávu, olej a med rozmixujeme nahrubo.

  • 3

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu smetanu a drůbeží vývar smíchaný s bazalkovou směsí. Potom ztlumíme plamen a omáčku zvolna vaříme 15 - 20 minut do zhoustnutí. Ochutíme ji nahrubo umletým pepřem, nastrouhaným muškátovým oříškem a podle chuti osolíme.

  • 4

    Těstoviny dáme do omáčky a důkladně je promícháme, aby se omáčkou rovnoměrně obalily. Porce ozdobíme hoblinkami parmezánu a servírujeme.

Komentáře k receptu