Pečené fazole v sýrové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Pórek
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 125 g Sýr Čedar
  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1620 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 110.6 mg
  • Draslík 1017.3 mg
  • Vláknina 21013.2 mg
  • Vitamín A 21013.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.5 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátém oleji osmažíme nakrájený pórek a mícháme několik minut, až změkne, ale nezhnědne. Pórek vyjmeme děrovanou lžící a dáme stranou.

  • 2

    Vložíme drcený česnek a nakrájené houby a smažíme je za občasného míchání 5 minut. Přidáme scezené fazole, nakrájená rajčata, rajský protlak, 3 lžíce petrželky a sůl a pepř podle chuti. Přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 20 minut.

  • 3

    Sýrová omáčka: na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a mícháme 2 minuty. Postupně přiléváme mléko. Vaříme mírným varem a mícháme do

  • 4

    zhoustnutí. Potom necháme omáčku vychladnout. Vmícháme vejce a sýr

  • 5

    a osolíme a opepříme podle chuti.

  • 6

    Směs s fazolemi dáme do zapékací mísy a navrch dáme pórek. Polijeme ho omáčkou a pečeme 30 minut v troubě na 190 °C dozlatova. Ozdobíme zbývající petrželkou a servírujeme.

Komentáře k receptu