Fazole na bílém víně zapečené s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Fazole bílé
  • 150 ml Voda pitná
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Šalotka
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 872 kcal
  • Sacharidy 137 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 342 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 137 g
  • Cholesterol 306.7 mg
  • Draslík 4008.5 mg
  • Vláknina 60879.5 mg
  • Vitamín A 60879.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a oloupané šalotky nakrájíme na kolečka a osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme fazole a za občasného míchání smažíme přibližně 7 minut.

  • 2

    Fazole osolíme a opepříme, přilijeme bílé víno a 150 ml vody. Dusíme přikryté pokličkou asi 10 minut.

  • 3

    Poté fazolemi naplníme zapékací misky, navrch do každé vyklepneme jedno vejce a přidáme pepř a sůl.

  • 4

    Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 8 minut tak, aby se srazil pouze bílek.

Komentáře k receptu