Fazolový šoulet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 205 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 52.5 mg
 - Vláknina 8578.8 mg
 - Vitamín A 8578.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předem namočené fazole uvaříme doměkka a scedíme.
 - 
                                2
V jiném hrnci povaříme propláchnuté kroupy s trochou oleje, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                3
V kastrole na oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a znovu osmahneme. Podlijeme vývarem z fazolí a chvíli povaříme. Přidáme fazole, kroupy, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a jen prohřejeme.
 - 
                                4
Můžeme podávat se zelným salátem nebo se salátem z červené řepy.