Rýže zelená
Suroviny
- 300 g Rýže dlouhozrnná
 - 225 g Hrášek mražený
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Chilli paprička
 - 2 ks Paprika zelená
 - 1 stroužek Česnek
 - 7 dl Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Koriandr mletý
 - 6 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
 - Sacharidy 90 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 1040 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 64.5 mg
 - Draslík 463.1 mg
 - Vláknina 6121 mg
 - Vitamín A 6121 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.8 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na poloviny překrojíme papriky a odstraníme semínka. Pokrájíme dužinu. Chilli papričky zbavíme semínek a pokrájíme nadrobno.
 - 
                                2
2 lžíce oleje rozpálíme ve woku a osmahneme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek, papriky a chilli papričky cca 6 minut.
 - 
                                3
Vmícháme vývar, rýži a mletý koriandr. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 10 minut. Přidáme hrášek, přivedeme znovu k varu a dusíme pod pokličkou dalších 5 minut. Poté sundáme z ohně a necháme stát 10 minut. Osolíme, opepříme a přimícháme čerstvý koriandr.
 - 
                                4
V menší pánvi rozehřejeme zbylý olej, přilijeme vejce a smažíme po obou stranách 2 minuty. Omeletu vyklopíme, stočíme ji a pokrájíme.
 - 
                                5
Rýži rozdělíme na talíře, kolečka omelety rozmístíme na rýži a ihned podáváme.