Bramborová kaše s česnekem a cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Česnek
  • 1 ks Cibule
  • 1 kg Brambory
  • 4 polévková lžíce Pažitka
  • 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 0.27 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 173 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 2 mg
  • Draslík 1116.2 mg
  • Vláknina 14121.2 mg
  • Vitamín A 14121.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, rozkrájíme na větší kousky, které vložíme do osolené vroucí vody. Na mírném ohni vaříme 15-20 minut.

  • 2

    Hlavičky česneku rozdělíme na stroužky, oloupeme je a nakrájíme na plátky, červenou cibuli oloupeme a nasekáme na malé kousky. Pažitku nasekáme nadrobno.

  • 3

    V pánvi se silnějším dnem rozehřejeme olej, na kterém nejprve pod pokličkou na mírném ohni 10-15 minut smažíme plátky česneku. Ty po změknutí vyjmeme a dáme stranou. Do pánve přilijeme olej, nasypeme cibuli, kterou smažíme dalších 15 minut, dokud nezesklovatí.

  • 4

    Z brambor slijeme vodu a rozmačkáme je. Přidáme osmažený česnek, cibulku i s olejem a pažitku. Zamícháme, přidáme smetanu, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.

Komentáře k receptu