Dušené paprikové lusky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Bobkový list
  • 8 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 436.6 mg
  • Vláknina 10790.5 mg
  • Vitamín A 10790.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 202.9 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jednu cibuli nakrájíme a na rozpáleném másle osmahneme do zlatova. Vyjmeme a odložíme stranou.

  • 2

    Orestujeme druhou pokrájenou cibuli, utřený česnek, bobkový list, hořčičné semínko a zázvor. Poté přidáme na nudličky pokrájené papriky, ochutíme cukrem, solí a přilijeme šťávu, vymačkanou z citronu. Dle potřeby podlijeme vodou a dusíme do měkka.

  • 3

    Hotové papriky posypeme osmaženou cibulkou a podáváme.

Komentáře k receptu