Cuketový salát se žampiony
Suroviny
- 400 g Cuketa
 - 200 g Žampiony - sterilované
 - 50 g Sýr Čedar
 - 500 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
 - 2 ks Rajčata
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 443 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 135.8 mg
 - Draslík 480.5 mg
 - Vláknina 5483.8 mg
 - Vitamín A 5483.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.
 - 
                                2
Sterilované žampiony slijeme a vsypeme do mísy. Přidáme oloupané, na tenké plátky nakrájené cukety a spařená, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata.
 - 
                                3
Olej smícháme s hořčicí a octem, osolíme, opepříme a nalijeme na salát. Vše zlehka promícháme a necháme vychladit.
 - 
                                4
Před podáváním salát ozdobíme na plátky nakrájenými, uvařenými vejci, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.
 - 
                                5
Můžeme podávat s tmavým pečivem.