Nákyp s oříškovou omáčkou
Suroviny
- 125 g Hrozinky
 - 125 g Cukr moučkový
 - 85 g Mandle mleté
 - 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 60 g Ořechy vlašské
 - 300 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1.25 dl Olej kukuřičný
 - 3 dl Mléko polotučné
 - 4 polévková lžíce Cukr krystal
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 129 g
 - Sodík 24 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 161.1 mg
 - Vláknina 3966.6 mg
 - Vitamín A 3966.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kastrolu dáme hrozinky s 1,25 dl vody. Uvedeme do varu a odstavíme. Necháme 10 minut máčet a poté scedíme.
 - 
                                2
Cukr, olej a mleté mandle ušleháme do husté pasty, přidáváme postupně vejce. Mouku s kypřícím práškem smícháme s hrozinkami a zamícháme do směsi.
 - 
                                3
Formu na pudink vyložíme pečícím papírem.
 - 
                                4
Do pánve dáme nasekané vlašské ořechy, mleté mandle, mléko a krystalový cukr. Uvedeme do varu a 10 minut povaříme.
 - 
                                5
Směs na nákyp dáme do formy a zalijeme připravenou horkou omáčkou.
 - 
                                6
V předheřáté troubě pečeme 60 minut při teplotě 170 stupňů.
 - 
                                7
Podáváme teplé.