Nákyp chlebový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 90 g Cukr třtinový
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 125 g Hrozinky
  • 5 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Jablka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 5 dl Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Marmeláda pomerančová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 545 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 148 g
  • Sodík 400 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 134.7 mg
  • Draslík 174.3 mg
  • Vláknina 5877 mg
  • Vitamín A 5877 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací nádobu vymažeme máslem, krajíce chleba namažeme máslem a marmeládou. Dno nádoby pokryjeme chleby a posypeme je citronovou kůrou, přidáme polovinu hrozinek, kandované kůry, skořice, třtinového cukru a nastrouhaným jablkem.

  • 2

    Druhou vrstvu uděláme z dalších chlebů, nakrájených tak, aby pokryly celou plochu nádoby. Posypeme chleby většinou zbylých sultánek, zbylou kandovanou kůrou, třtinovým cukrem, skořicí a přikryjeme další vrstvou chleba.

  • 3

    Ušleháme vejce s mlékem a polijeme chleba.

  • 4

    Vršek nákypu posypeme třtinovým cukrem a zbylými hrozinkami a pečeme 60 minut v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu