Brambory plněné smaženou nádivkou
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
 - 120 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1 kg Brambory
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 77 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 229.1 mg
 - Draslík 847.7 mg
 - Vláknina 10183.6 mg
 - Vitamín A 10183.6 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Syrové brambory očistíme kartáčkem, omyjeme, necháme uschnout. Sýr nastrouháme, pažitku posekáme na jemno.
 - 
                                2
Umyté brambory dáme na plech, vyložený pečícím papírem, v předehřáté troubě pečeme 45 minut. Necháme vychladnout, rozpůlíme a opatrně vydlabeme vnitřky tak, aby z brambor vznikly mističky.
 - 
                                3
V misce rozšleháme změklé máslo se solí, pepřem a šlehačkou, ve směsi obalíme vydlabané brambory. Vnitřek z brambor přidáme k rozpuštěnému máslu, orestujeme, odstavíme, do prochladlé směsi vmícháme žloutky, smetanu, pažitku a sýr. Směsí naplníme vydlabané brambory, vložíme na plech, pokladený pečicím papírem a v předehřáté troubě upečeme do zlatova.