Italské tousty s rajčaty
Suroviny
- 400 g Mozzarella
 - 200 g Pesto rosso
 - 8 krajíc Chléb výběrový
 - 2 kávová lžička Oregano sušené
 - 6 kávová lžička Pepř 4 barev
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 6 ks Rajčata
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Olivy zelené
 - 2 polévková lžíce Olivy černé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 957 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 79 mg
 - Draslík 387.5 mg
 - Vláknina 17061.9 mg
 - Vitamín A 17061.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá rajčata zbavíme okolí stopek, poté je nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme k nim extra olivový olej (2 lžíce), na kolečka pokrájené nakládané olivy, podle chuti přidáme sůl, černý pepř a cukr. Mozzarelu nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
Z tmavého vekového chleba (nejlépe italský chléb cabatta) nakrájíme plátky silné 1-1,5 cm. Opečeme je dozlatova v toustovači, potřeme rozetřeným česnekem, pokapeme kvalitním olivovým olejem (2 lžíce) a potřeme pestem rosso. Plátky pokryjeme rajčatovou směsí a pokryjeme je plátky Mozzarely. Sýr posypeme sušeným oreganem a čerstvě pomletým pepřem 4 barev.
 - 
                                3
Tousty poklademe na plech vyložený pečícím papírem a dáme je do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme přibližně 10-15 minut při 200°C do doby, než se sýr rozteče.
 - 
                                4
Italské tousty podáváme horké.