Rigatoni al´arrabiata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1029 kcal
 - Sacharidy 109 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1592 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 109 g
 - Cholesterol 34 mg
 - Draslík 554.7 mg
 - Vláknina 17146 mg
 - Vitamín A 17146 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.8 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve najemno pokrájíme čerstvé chilli papričky a česnek a nadrtíme lístky čerstvé bazalky.
 - 
                                2
Rigatoni uvaříme v osolené vodě al dente, tj. asi 5 minut.
 - 
                                3
Do rozpáleného hrnce nalijeme extra panenský olivový olej a na něm velmi lehce osmahneme česnek s chilli papričkami. Do směsi propasírujeme oloupaná nakrájená rajčata San Marzano, zvýšíme příkon tepla a směs 10 minut provaříme a přidáme nadrcenou bazalku. Do horké omáčky nastrouháme parmezán Parmigiano Reggiano, přidáme čerstvě uvařené rigatoni, dobře promícháme, rozdělíme na talíře a servírujeme.