Salát z bílých fazolí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 3151 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 2.7 mg
 - Draslík 1316.4 mg
 - Vláknina 27884 mg
 - Vitamín A 27884 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazole propereme a namočíme na noc do vody. Druhý den je v téže vodě bez soli uvaříme. Měkké fazole osolíme a promícháme.
 - 
                                2
Z oleje, octa, soli a cukru připravíme marinádu, přidáme jemně nakrájenou cibuli, okapané fazole a necháme asi 2 hodiny uležet.
 - 
                                3
Před podáváním salát posypeme na kroužky nakrájenou cibulí a ozdobíme jej nakrájenými okurkami.