Arašídová pasta
Suroviny
- 20 g Cukr třtinový
 - 6 g Sůl
 - 5 g Zázvor mletý
 - 2 g Chilli koření mleté
 - 4 g Pepř bílý
 - 10 g Koriandr čerstvý
 - 150 g Arašídy
 - 20 ml Omáčka sójová
 - 250 ml Mléko kokosové
 - 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 dl Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 156 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 202 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 78 mg
 - Vláknina 2776.5 mg
 - Vitamín A 2776.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané arašídy umeleme. Na pánvi rozehřejeme arašídový olej a na něm zpěníme cibuli a česnek nasekané najemno. Přidáme nakrájenou chilli papričku a umleté arašídy a asi 3 minuty opečeme. Přidáme chilli koření, strouhaný zázvor, koriandr, sůl, pepř, sójovou omáčku, třtinový cukr a podusíme 2 minuty. Zalijeme kokosovým mlékem, rozmícháme a necháme krátce povařit. Na závěr arašídovou pastu ještě dosolíme a zředíme horkou vodou.