Tagliatelle se žampiony a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 662 kcal
 - Sacharidy 91 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 415 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 43.5 mg
 - Draslík 728 mg
 - Vláknina 4539.8 mg
 - Vitamín A 4539.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 65 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci s dostatečným množstvím osolené vody uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme a dáme zpět do hrnce.
 - 
                                2
Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
 - 
                                3
V nízkém hrnci rozehřejeme máslo a 2 až 3 minuty na něm necháme opékat plátky žampiónů. Potom přilijeme 1,5 dl smetany, promícháme, přivedeme k varu a vaříme, dokud smetana nezačne houstnout. Hrnec odstavíme.
 - 
                                4
Těstoviny v hrnci přelijeme omáčkou s houbami, hrnec vrátíme zpět na oheň a přilijeme do něj zbývající smetanu. Přidáme nastrouhaný sýr, vše dochutíme pepřem a solí, důkladně promícháme a prohřejeme.
 - 
                                5
Těstoviny s omáčkou rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.