Vařené rigattoni s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 120 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 362 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 8.5 mg
 - Draslík 716.3 mg
 - Vláknina 9844.5 mg
 - Vitamín A 9844.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.5 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vroucí vodě spaříme rajčata. Oloupeme z nich slupku a odstraníme semínka. Dužninu pokrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a česnek. Nasekáme česnek s cibulí nadrobno. Rozmarýn s tymiánem také nasekáme nadrobno.
 - 
                                2
V pánvi si zahřejeme olivový olej a vložíme na něj cibuli s česnekem. Přidáme nasekaný rozmarýn a tymián a kousky rajčat. Osolíme, opepříme a dusíme, dokud směs nezhoustne.
 - 
                                3
Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu těstoviny rigattoni. Hotové těstoviny promícháme s podušenými rajčaty a před podáváním posypeme nastrouhaným parmezánem.