Žemlový knedlík se sněhem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 205 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 225 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 78.8 mg
 - Draslík 35.8 mg
 - Vláknina 168 mg
 - Vitamín A 168 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 169.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žemle nakrájíme na větší kostky. Petrželovou nať omyjeme, drobně pokrájíme. Vaječný bílek vyšleháme na tuhý sníh.
 - 
                                2
V pánvi na rozpáleném másle žemli osmažíme dozlatova a dáme ji do mísy. Přidáme mléko a žemli promícháme. Vmícháme žloutek, sůl, petrželku a zapracujeme sníh z bílku. Vytvořené těsto vložíme do úzkého mikrotenového sáčku. Vytvoříme váleček a konec sáčku dobře zavážeme. V hrnci si přivedeme k varu asi 2–3 litry vody, sáček s knedlíkem vložíme do vroucí vody a knedík vaříme 12–14 minut.
 - 
                                3
Uvařený knedlík vyjmeme ze sáčku, nakrájíme ho na plátky a podáváme.