Rychlé krupico-tvarohové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 787 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 845 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 134.5 mg
 - Draslík 76.5 mg
 - Vláknina 2734.8 mg
 - Vitamín A 2734.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 231.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Měkký tvaroh utřeme se solí a vejcem. Přidáme dětskou krupici a podle potřeby strouhanku, jen abychom docílili tuhost těsta. Mělo by být vláčné, více polotuhé. Důkladně ho prohněteme a dáme na pomoučený vál, vyválíme z něj placku silnou asi 3 cm. Formičkou o průměru 4 cm vykrojíme malé bochánky.
 - 
                                2
V hrnci přivedeme k varu asi 3 litry osolené vody. Knedlíky opatrně naházíme do vroucí vody a vaříme přibližně 13-15 minut (podle velikosti).
 - 
                                3
Než se knedlíky uvaří, v pánvi rozpustíme máslo, na něm osmažíme dozlatova strouhanku, poté přimícháme krystalový cukr se skořicovým cukrem a pánev odstavíme z plotny.
 - 
                                4
Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, posypeme osmaženou strouhankou a podáváme.