Ruské jablkové lívance
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 743 kcal
 - Sacharidy 127 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 284 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 124 g
 - Cholesterol 122.4 mg
 - Draslík 438 mg
 - Vláknina 11837.3 mg
 - Vitamín A 11837.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V teplém mléce rozmícháme droždí a potom za stálého míchání přidáme rozpuštěné máslo, vejce, 50 g cukru a sůl a potom postupně vmícháváme mouku. Těsto zakryjeme utěrkou a dáme na teplo vykynout.
 - 
                                2
Zatím oloupeme a zbavíme jadřinců jablka, najemno je nastrouháme a přimícháme do vykynutého těsta. Na vymaštěném lívanečníku pak lívanečky osmažíme.
 - 
                                3
Lívanečky podáváme posypané cukrem smíchaným s mletou skořicí a ozdobené zakysanou smetanou.