Okurky nakládané v hořčici
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 118 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 135 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 198.4 mg
 - Vláknina 2120.7 mg
 - Vitamín A 2120.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Úplně malé bezvadné nakládačky namočíme na 30 minut do vlažné vody a necháme odplavit nečistoty, potom je odrhneme kartáčkem, opláchneme, necháme okapat a každou několikrát propíchneme silnou jehlou. Připravené okurky následně plníme do sklenic.
 - 
                                2
Mezitím uvedeme do varu vodu s cukrem a solí, přidáme hořčičné semínko, koriandr a vše vaříme tak dlouho, až se objem sníží na polovinu a směs získá konzistenci řídkého medu. Poté nálev stáhneme z ohně, vmícháme obě hořčice, strouhaný křen a trochu konzervačního prostředku. Vše dobře promícháme, nalijeme na okurky ve sklenicích, hned je uzavřeme a uložíme na temném chladném místě.
 - 
                                3
Takto naložené okurky podáváme k různým masům, případně je přidáváme do salátů.