Nadýchané cuketové řízečky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 75 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 184 mg
 - Draslík 541.5 mg
 - Vláknina 7082.5 mg
 - Vitamín A 7082.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené mladé cuketky nakrájíme podélně na plátky 1 cm silné. Osolíme je a odložíme na 10-15 minut. Když pustí vodu osušíme je papírovou utěrkou.
 - 
                                2
Připravíme si sněhové těstíčko: čerstvá vejce rozklepneme a oddělíme zvlášť žloutky a bílky. Polohrubou a hladkou mouku se solí a pepřem prosejeme do mísy. Za stálého míchání přidáme žloutky, přiléváme olej a postupně vlažnou vodu (2-4 lžíce), až vznikne hladké a husté těstíčko (jako na palačinky). Můžeme ho umixovat ponorným mixérem, tak bude krásně hladké. Po 10 minutách z bílků vyšleháme pevný sníh a zlehka ho zapracujeme do těstíčka.
 - 
                                3
Ve větší pánvi si rozpálíme olej s máslem. Plátky cuketek ponoříme do těstíčka a hned do omastku. Řízečky smažíme dozlatova z každé strany přibližně 2-3 minuty. Osmažené poklademe na papírovou utěrku a po chvilce je podáváme hned horké.