Paprikový salát s vejci a majonézou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 152 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 11 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 123.1 mg
- Draslík 393.5 mg
- Vláknina 1474 mg
- Vitamín A 1474 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 101.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. 
- 
                                2Omyté papriky vložíme do vařící osolené vody, 2 minuty povaříme, vyjmeme a necháme okapat. Zbavíme je semen a nakrájíme na tenké proužky. 
- 
                                3Připravené papriky urovnáme do středu mísy, obložíme omytými, na plátky nakrájenými rajčaty a přelijeme majonézou smíchanou s jogurtem, cukrem a citronovou šťávou. 
- 
                                4Nakonec salát ozdobíme dílky natvrdo uvařených vajec a snítkou petrželky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        