Papájový salát
Suroviny
- 30 g Ořechy burské pražené
- 1 kávová lžička Chilli paprička
- 2 ks Papaya
- 2 ks Rajčata
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Salát hlávkový
- 0.25 ks Zelí hlávkové bílé
- 0.25 hrst Bazalka
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 11 g
- Sodík 172 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 863.8 mg
- Vláknina 13747.1 mg
- Vitamín A 13747.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 166.1 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Příprava zálivky: Chilli papričku drobně nakrájíme, přidáme olej, rybí omáčku, limetovou šťávu, cukr a vše ušleháme. Dáme stranou a občas promícháme, aby se cukr dokonale rozpustil. 
- 
                                2Příprava salátu: Salát a zelí nakrájíme na kousky, smícháme a upravíme na velký talíř. Oloupané papáji rozpůlíme, odstraníme semena, dužninu nakrájíme na tekné plátky a rozložíme na nakrájený salát se zelím. 
- 
                                3Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semen, dužninu pokrájíme a dáme na salát. 
- 
                                4Salát posypeme nasucho opraženými arašídami a drobně pokrájenými jarními cibulkami. Zálivku ještě jednou řádně promícháme, přelijeme salát, ozdobíme bazalkou a servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        