Salát ze špenátu s rajčaty
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 71 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 3 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 752.1 mg
- Vláknina 10788 mg
- Vitamín A 10788 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.2 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Listy špenátu probereme, povadlé vyhodíme. Listy omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na proužky. Jarní cibulku pokrájíme na kolečka a rajčata na plátky. Vložíme do mísy, posypeme bazalkou a oreganem, osolíme a promícháme. 
- 
                                2Zakapeme citrónovou šťávou a panenským olejem. Vhodný je olivový, ale můžeme použít i jiný. Sezamový panenský olej dodá pokrmu lehce oříškovou příchuť. 
- 
                                3Salát vychladíme a podáváme s pečivem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        