Pomerančovo-olivový italský salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 485 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 783.3 mg
 - Vláknina 21342.5 mg
 - Vitamín A 21342.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 218.2 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pomeranče dobře vydrhneme a osušíme, kůru nastrouháme a necháme stranou na ozdobu. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky, které pečlivě odblaníme a rozpůlíme, šťávu se snažíme zachytit. Do mísy nasypeme pomerančové dílky, smícháme je s pokrájenými olivami. Přidáme cibulku nakrájenou na slabá kolečka, zakryjeme a necháme chvilku vychladit. Mezitím připravíme dresink ze zachycené pomerančové šťávy, soli, pepře a oleje. Můžeme zpestřit nasekanou chilli papričkou. Vychlazený salát zalijeme dresinkem, posypeme kůrou a můžeme podávat třeba ke grilovaným masům.