Listový salát s kuřecím masem a paprikovou omáčkou
Suroviny
- 140 g Kuřecí prsa
- 200 g Salát hlávkový
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 2 ks Paprika červená
- 1 ks Šalotka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 l Víno bílé
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 423 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 26 g
- Sodík 112 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 65.8 mg
- Draslík 435 mg
- Vláknina 2949.8 mg
- Vitamín A 2949.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kuřecí prsa celá nebo i nakrájená na kousky osolíme a opepříme a 10 minut grilujeme. V průběhu grilování je podle potřeby potíráme olejem. 
- 
                                2Papriky podílně rozpůlíme a odstraníme z nich semena, pak je omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Oloupané šalotky jemně nasekáme. 
- 
                                3Připravené papriky a šalotky vložíme do vína, které přivedeme do varu a zvolna vaříme 10 až 15 minut. Uvařené rozmixujeme, přidáme smetanu a máslo, dochutíme solí a pepřem. 
- 
                                4Salát očistíme, opláchneme a listy natrháme na malé kousky. 
- 
                                5Zálivku připravíme tak, že rozmícháme vinný ocet, sůl a pepř, postupně metlou přišleháme olej. 
- 
                                6Se zálivkou promícháme natrhaný salát, na něj dáme grilované maso a přelijeme paprikovou omáčkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        