Salát z čekanky a celeru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 197 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 130 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 303.5 mg
 - Vláknina 9039.5 mg
 - Vitamín A 9039.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 5.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čekanku i celer omyjeme a necháme okapat. Čekanku rozpůlíme a pak ještě příčně rozkrojíme. Celer nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
V misce smícháme citronovu šťávu, ocet a olej, dochutíme pepřem a solí a smícháme s čekankou a celerem.
 - 
                                3
Mandle spaříme, oloupeme, nahrubo nasekáme a prudce osmahneme v malé pánvi bez oleje.
 - 
                                4
Salát rozdělíme na talíře, posypeme opraženými kousky mandlí a podáváme.