Mrkvový salát s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 355 g
 - Sodík 868 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 406.4 mg
 - Vláknina 13875 mg
 - Vitamín A 13875 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.1 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev rozkrájíme na kostičky, vsypeme do pánve s rozehřátým olejem, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Mrkev v karemelu promícháme, přisypeme prolisovaný česnek, podusíme minutu, zalijeme Marsalou, vývarem a dusíme asi 7 minut. Osolíme, opepříme a odstavíme, poté necháme vychladnout.
 - 
                                2
Přilijeme ocet, panenský olej, přisypeme na kostičky pokrájené vařené brambory, posekanou petrželku, důkladně promícháme, před podáváním vychladíme v lednici.