Mrkvový salát s bramborami
Suroviny
- 400 g Brambory vařené
- 600 g Mrkev kořen
- 20 g Olej slunečnicový
- 10 g Cukr třtinový
- 6 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 25 g Olej olivový extra panenský
- 40 g Petržel kudrnka
- 50 ml Víno Marsala
- 50 ml Hovězí vývar základní
- 50 ml Ocet Sherry
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 355 g
- Sodík 868 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 406.4 mg
- Vláknina 13875 mg
- Vitamín A 13875 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev rozkrájíme na kostičky, vsypeme do pánve s rozehřátým olejem, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Mrkev v karemelu promícháme, přisypeme prolisovaný česnek, podusíme minutu, zalijeme Marsalou, vývarem a dusíme asi 7 minut. Osolíme, opepříme a odstavíme, poté necháme vychladnout.
-
2
Přilijeme ocet, panenský olej, přisypeme na kostičky pokrájené vařené brambory, posekanou petrželku, důkladně promícháme, před podáváním vychladíme v lednici.