Okurkový salát se žervé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 109 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 78 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 4.9 mg
 - Draslík 215.2 mg
 - Vláknina 1105 mg
 - Vitamín A 1105 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Okurky oloupeme, omyjeme a nastrouháme na nudličky do salátové mísy.
 - 
                                2
Žervé rozmícháme s bílým jogurtem a vmícháme česnek utřený se solí. Vzniklý krém zamícháme do připravených okurek a podle chuti přisolíme. Salát můžeme zředit trochou mléka.
 - 
                                3
Podáváme vychlazený s pečivem.