Gratinované uzenářské žebírko
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 200 g Párky jemné
- 80 g Sýr Eidam cihla 30%
- 50 g Šunka dušená
- 600 g Vepřové kotlety
- 1 kávová lžička Koření grilovací
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 46 g
- Sodík 356 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 128.6 mg
- Draslík 612.1 mg
- Vláknina 973.8 mg
- Vitamín A 973.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Zprudka je opečeme na oleji.
-
2
Do výpeku dáme kolečka cibule, nudličky slaniny a šunky a vše orestujeme. Směs rozdělíme na opečené kotlety, posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Na každou porci položíme párek. Zapečeme pod rozpáleným grilem v troubě.