Sázená vejce (základní předpis)

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 103 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 178 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 248.6 mg
  • Draslík 77.7 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozpustíme na pánvi nebo v důlcích lívanečníku a osolíme.

  • 2

    Vejce na ně opatrně rozbijeme, zmírníme plamen, aby se netvořily bubliny.

  • 3

    Jakmile je bílek tuhý, vejce podáváme.

Komentáře k receptu