Tvarohový parfait s revení

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Reveň (Rebarbora)
  • 150 g Cukr krupice
  • 500 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 50 g Pistácie
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 ks Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 585 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 422 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 81.3 mg
  • Draslík 773.9 mg
  • Vláknina 9325 mg
  • Vitamín A 9325 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a oloupanou reveň nakrájíme na délku obdélníkové formy. Svaříme vodu s polovinou cukru, reveň podusíme asi 5 minut a necháme vychladnout.

  • 2

    Do tvarohu zamícháme zbylý cukr, vanilkový cukr a zlehka vmícháme dotuha ušlehanou smetanu. Do formy dáme vrstvu tvarohu, na tvaroh 2/3 reveně a opět vrstvu tvarohu. Necháme asi 4 hodiny mrazit.

  • 3

    Zbylou reveň rozvaříme a propasírujeme přes síto.

  • 4

    Hodinu před podáváním přendáme formu z mrazničky do chladničky. Parfait vyklopíme a po všech stranách posypeme nasekanými pistáciemi. Nakrájíme na porce a podáváme s reveňovým pyré.

Komentáře k receptu