Polský rajčatový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rajčata
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej salátový
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 67 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 312.6 mg
  • Vláknina 6349.8 mg
  • Vitamín A 6349.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata nakrájíme na silnější plátky, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nadrobno nasekáme a spolu s nasekanými bylinkami nasypeme na rajčata tak, aby každý plátek byl obalený.

  • 2

    Salát necháme chvíli uležet v chladničce.

  • 3

    Před podáváním zakapeme salát citronovou šťávou a olejem.

Komentáře k receptu